Myopie management (contactlenzen)

Op een globale schaal treft bijziendheid momenteel ongeveer 33% van de bevolking. Dit aantal zal in de toekomst nog verder toenemen. Er wordt verwacht dat 50% van de wereldbevoling in 2050 bijziend is. Myopie management is daardoor van steeds groter belang. Het zorgt ervoor dat myopie (bijziendheid) met behulp van verschillende hulpmiddelen zo veel mogelijk vertraagt wordt.

Door de bijziendheid (minsterkte) vanaf het begin zo laag mogelijk te houden, worden een beter zicht en gezondere ogen voor de toekomst verzekerd. Het is nooit te vroeg of te laat om met myopie management te starten, maar hoe eerder hoe beter.

Er zijn nieuwe ontwikkelingen op het gebied van contactlenzen om myopie te remmen. Deze contactlenzen werken met de EDOF-technologie van het Brien Holden Vision Institute, waarvan wetenschappelijk is bewezen dat ze effectief is bij het verminderen van de myopie toename en daarmee de risico’s die gepaard gaan met hogere sterktes van bijziendheid. Het resultaat is een individueel ontworpen zachte contactlens die de toenemende invloed van bijziendheid vertraagt, wat naar verwachting één op de twee mensen tegen 2050 treft.

Benieuwd wat deze lenzen voor jou kunnen doen?

Maak nu een afspraak!