Nachtlenzen

Nachtlenzen zijn een nieuwe manier om scherp te zien. Ze corrigeren ’s nachts het oog, waardoor u overdag geen bril of lenzen nodig heeft. Zo hebben uw ogen overdag volledige rust. Door de speciale lensconstructie maakt de nachtlens het oogoppervlak (de cornea) mooier van vorm. De volgende dag kunt u zonder lenzen scherp zien.

Nachtlenzen worden gemaakt van een extreem hoog zuurstof doorlatend materiaal. Dit maakt de lenzen veilig en comfortabel in het gebruik. Een ander fijn idee is het feit dat het effect van de nachtlens volledig reversibel is. Stopt u met het dragen, dan gaat de oogvorm weer terug naar de oorspronkelijke situatie.

De nachtlens is geschikt voor sterktes tussen -0.50 en -5.50. In sommige gevallen zelfs tot -8.00. Ook cylindersterktes kunnen met een nachtlens gecorrigeerd worden.

Nachtlenzen zijn ideaal voor:

  • Kinderen (buiten spelen, zwemmen, naar school gaan …)
  • Sporters/actieve mensen
  • Mensen die in stoffige omstandigheden/droge lucht verblijven
  • Iedereen die geen risico’s wil van een (laser)operatie, maar toch overdag geen bril of lenzen wil dragen.

Remming van de minsterkte

Door het steeds meer en vaker gebruiken van tablets en smartphones zien we dat de minsterkte op jonge leeftijd steeds sneller oploopt naar hoge waarden. Door een nachtlens te gebruiken kan hier op ingegrepen worden. Uit vele uitvoerige onderzoeken is inmiddels gebleken dat nachtlenzen de sterkte toename met ongeveer 49% kunnen remmen en de lengte groei van het oog (veroorzaker van bijziendheid) met 30%.

Hierdoor zal er een minder hoge sterkte ontwikkeld worden, waardoor de gezondheid van het oog positief beïnvloed wordt. De kans op netvlies problemen neemt af.

Wat kan Contactalook betekenen?

Voor alle type contactlenzen zijn u en/of uw kind van harte welkom voor een proefpassing. Voor deze passing wordt er een uitgebreid optometrisch onderzoek gedaan, vervolgens bespreekt de optometrist samen met u de mogelijkheden. Misschien heeft u al eens eerder contactlenzen geprobeerd, maar zonder succes? Of bent u niet helemaal tevreden met uw huidige contactlenzen? Ook dan bent u van harte welkom bij Contactalook!

Benieuwd wat Contactalook voor u kan betekenen?

Maak nu een afspraak!