Optometrisch onderzoek

Wilt u graag lenzen dragen dan begint een eerste bezoek bij Contactalook meestal met een uitgebreid optometrisch onderzoek. Daarbij beoordelen wij uitgebreid de gezondheid van de ogen en wordt er aandacht besteed aan het meten van de sterkte en de exacte vorm van het hoornvlies. Wanneer alle gegevens zijn verzameld, bespreekt de optometrist met u of en welke contactlenzen voor uw ogen geschikt zijn. Natuurlijk wordt daarbij rekening gehouden met uw eigen voorkeur en uw persoonlijke situatie. Wanneer u voor de eerste keer contactlenzen op heeft, kijkt de optometrist na korte tijd hoe het gaat. Zo kan de reactie van het oog en de sterkte bepaald worden. Vrijwel alle zachte contactlenzen zijn direct uit voorraad leverbaar, zodat u ze meteen kunt meenemen.

Instructie

Voordat u de lenzen mee naar huis krijgt, geeft één van onze assistentes u een uitgebreide instructie. Hier leert u alles over het opzetten en uithalen van de lenzen, het onderhoud en de behandeling.

Gewenningsperiode en nacontrole

Vervolgens wordt er een afspraak voor de nacontrole gemaakt na één tot twee weken. Tijdens de gewenningsperiode controleren we zo een aantal keren of uw ogen de contactlenzen goed verdragen. Blijken de contactlenzen voor u minder comfortabel te zijn dan gedacht, dan doen wij er alles aan om een andere uitvoering of ander type contactlenzen te vinden. Net zo lang tot het optimale resultaat bereikt is.

Wat kan Contactalook betekenen?

Voor alle type contactlenzen zijn u en/of uw kind van harte welkom voor een proefpassing. Tijdens deze passing wordt er een uitgebreid optometrisch onderzoek gedaan, vervolgens bespreekt de optometrist samen met u de mogelijkheden. Misschien heeft u al eens eerder contactlenzen geprobeerd, maar zonder succes? Of bent u niet helemaal tevreden met uw huidige contactlenzen? Ook dan bent u van harte welkom bij Contactalook!

Benieuwd wat Contactalook voor u kan betekenen?

Maak nu een afspraak!