Soorten contactlenzen

Er bestaan verschillende soorten lenzen. Alle lenzen kunnen aangemeten worden en besteld worden door de specialisten bij Contactalook. Om te beslissen welke lens het best bij u en uw ogen past, wordt er een optometrisch onderzoek uitgevoerd. Daarbij beoordelen wij uitgebreid de gezondheid van de ogen en besteden we aandacht aan het meten van de sterkte en de exacte vorm van het hoornvlies. Als alle gegevens zijn verzameld, bespreekt de optometrist met u of en welke contactlenzen voor uw ogen geschikt zijn. Natuurlijk houden we daarbij rekening met uw eigen voorkeur en uw persoonlijke situatie.

Zachte lenzen

Zachte contactlenzen zijn gemaakt van zeer flexibel en zacht kunststof. Doordat ze water opnemen en zuurstof doorlaten zijn ze heel comfortabel. Ook onder stoffige en ruwe omstandigheden. Uw ogen zijn vaak binnen een dag gewend aan zachte lenzen. Afhankelijk van de soort die u kiest, vervangt u de lenzen elke dag, elke twee weken of iedere maand.

Mogelijkheden

Zachte lenzen zijn te maken als enkelvoudige (sferische) lenzen, maar ook met een cylinder (torisch) of een leesgedeelte (multifocaal). Zachte lenzen kunnen zelfs gemaakt worden met zowel een leesdeel als een cylinder. Mocht u een minder voorkomende sterkte hebben, bijvoorbeeld een hoge cylinder dan is maatwerk wellicht een optie voor u. Deze lenzen kunnen qua pasvorm en sterkte exact aangepast worden aan uw ogen.

Harde lenzen

Harde lenzen zijn lenzen die wel zuurstof doorlaten maar niet buigzaam zijn. Harde lenzen worden ook wel vormstabiele lenzen genoemd. Het grote voordeel van harde lenzen is dat het maatwerk lenzen zijn, die specifiek afgepast worden op de vorm van uw oog.

Mogelijkheden

Harde lenzen zijn geschikt als u het maximale zicht wilt bereiken. Ook harde lenzen zijn te maken als enkelvoudige (sferische) lenzen, met een cylinder (torisch) of met een leesgedeelte (multifocaal).

Wat kan Contactalook betekenen?

Voor alle type contactlenzen bent u van harte welkom voor een proefpassing. Tijdens deze passing wordt er een uitgebreid optometrisch onderzoek gedaan, vervolgens bespreekt de optometrist samen met u de mogelijkheden. Misschien heeft u al eens eerder contactlenzen geprobeerd, maar zonder succes? Of bent u niet helemaal tevreden met uw huidige contactlenzen? Ook dan bent u van harte welkom bij Contactalook!

Benieuwd wat Contactalook voor u kan betekenen?

Maak nu een afspraak!