Visuele training

Tijdens de visuele training verbeteren wij de visuele vaardigheden die onvoldoende ontwikkeld zijn. Dit gebeurt aan de hand van specifieke oefeningen die samen het trainingsprogramma vormen. Per week worden de visuele vaardigheden geƫvalueerd. Het programma wordt opgesteld na een uitgebreide test van anderhalf uur (21-punten test).

Oefeningen

Wekelijks worden er tijdens de visuele training nieuwe oefeningen meegegeven zodat de training leuk, gevarieerd en vooral effectief blijft. De duur van het trainingsprogramma is afhankelijk van persoon tot persoon. Het is van groot belang dat, naast het wekelijkse uur visuele training, de oefeningen ook thuis worden gedaan. Door deze steeds kort te herhalen worden de visuele vaardigheden geautomatiseerd en is de training het meest succesvol.

Lichttraining

Lichttraining is een onderdeel van het visuele trainingsprogramma. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een individueel bepaalde kleurenfilter waarnaar men gedurende enige tijd kijkt. Vooral het zijzicht, maar ook andere visuele vaardigheden, kunnen door lichttraining sterk verbeterd worden. Tijdens de visuele trainingssessies wordt de progressie hiervan ook steeds nagekeken.

Benieuwd wat Contactalook voor u kan betekenen?

Maak nu een afspraak!