Droge ogen

Wat zijn droge ogen?

Bijna iedereen heeft wel eens last van droge ogen. Dit is één van de meest voorkomende oogkwalen. Droge ogen kunnen een aanwijsbare oorzaak hebben maar dit hoeft niet altijd zo te zijn. Er kunnen ook omgevingsfactoren meespelen zoals airco, computerwerk en autorijden.

Klachten

De klachten van droge ogen zijn heel divers. Enkele voorbeelden zijn: branderige ogen, rode ogen of jeukende ogen. Het klinkt nogal tegenstrijdig maar ook tranende ogen zijn een symptoom van droge ogen. Door te gaan tranen, zorgt het lichaam ervoor dat de ogen toch bevochtigd worden.

Wat kan Contactalook voor u betekenen?

Droge ogen kunnen bij een aanwijsbare oorzaak behandeld worden. Samen met de specialist kan er tijdens een droge ogen onderzoek, bekeken worden of er sprake is van een aanwijsbare oorzaak. Als er geen aanwijsbare oorzaak is, wordt er gekeken of de klachten verlicht kunnen worden door middel van de juiste kunsttraan.

LipiFlow®: Nieuwe behandeling tegen droge ogen

Vanaf heden is het bij Contactalook mogelijk om droge ogen te laten behandelen met behulp van het LipiFlow® System. Droge ogen worden vaak veroorzaakt door verstopte ooglidklieren (Meiboomklierdysdfunctie MGD).

LipiFlow® System verwijdert door een gepatenteerde verwarmings-technologie klierverstoppingen en herstelt de klierfunctie. Wellicht heeft u al van alles geprobeerd om te leren leven met droge ogen, maar nu heeft u de mogelijkheid om uw droge ogen klachten door Contactalook te laten verlichten. 

Voor een uitgebreide uitleg van Lipiflow® System, klik op onderstaande knop.

INFORMATIE LIPIFLOW
AFSPRAAK MAKEN
LENZEN NABESTELLEN