Gezondheid van het oog

Tijdens het optometrisch onderzoek bij Contactalook wordt niet enkel de scherpte van uw zicht gemeten maar wordt er ook gekeken naar de gezonheid van uw ogen. Onze gediplomeerde optometristen beoordelen de verschillende delen van uw oog en trekken aan de alarmbel indien nodig.

Bij een eerste bezoek wordt er een foto gemaakt van het netvlies waardoor een eventueel oogprobleem vroegtijdig opgespoord wordt. Deze foto kan ook andere aandoeningen herkennen zoals diabetes of hypertensie. Indien nodig, wordt er aanvullend een OCT scan gemaakt waarbij afwijkingen van de gele vlek in kaart worden gebracht.

 

Er zijn ook andere delen in het oog die bekekeken worden zoals het hoornvlies,de iris, het glasvocht, de oogkamers, de oogleden etc. Tevens wordt de werking van de oogspieren beoordeeld en wordt de oogdruk gemeten. Bij een afwijking of abnormaliteit zal onze optometrist u een gepast advies geven en/of u doorverwijzen naar de juiste arts/specialist.

 

Wanneer er een oogziekte in de familie aanwezig is, is het belangrijk om met regelmaat op controle te komen. Sommige oogziekten zijn namelijk erfelijk bepaald. Een goede screening is hierbij noodzakelijk.

AFSPRAAK MAKEN
LENZEN NABESTELLEN