Nachtlenzen

Nachtlenzen zijn ideaal voor:

  • Kinderen (buiten spelen, zwemmen, naar school gaan)
  • Sporters/actieve mensen
  • Mensen die in stoffige omstandigheden/droge lucht verblijven
  • Iedereen die geen risico’s wil van een (laser)operatie, maar toch overdag geen bril of lenzen wil dragen.

 Wat zijn nachtlenzen?

Nachtlenzen zijn een nieuwe manier om scherp te zien. De nachtlenzen corrigeren ’s nachts het oog waardoor u overdag geen bril of lenzen nodig heeft. Zo hebben uw ogen overdag volledige rust. Door de speciale lensconstructie maakt de nachtlens het oogoppervlak (de cornea) mooier van vorm. De volgende dag kan dan zonder lenzen goed gezien worden.

Nachtlenzen zijn van een extreem hoog zuurstof doorlatend materiaal. Dit maakt de lenzen veilig en comfortabel in het gebruik. Een ander fijn idee is het feit dat het effect van de nachtlens volledig reversibel is. Stopt u met het dragen, dan gaat de oogvorm weer terug naar de oorspronkelijke situatie.

De nachtlens is geschikt voor sterktes tussen -0.50 en -5.50. In sommige gevallen zelfs tot -8.00. Ook cylindersterktes kunnen met een nachtlens gecorrigeerd worden.

Remming van de minsterkte (zie ook Myopie Management)

Door de huidige digitale ontwikkelingen zien we dat de minsterkte op jonge leeftijd snel kan oplopen naar hoge waarden. Door een nachtlens te gebruiken kan hier op ingespeeld worden. Uit vele uitvoerige onderzoeken is inmiddels gebleken dat nachtlenzen de sterkte toename met ongeveer 49% kunnen remmen en de lengte groei van het oog met 30%. Hierdoor zal er een minder hoge sterkte ontwikkeld worden waardoor de gezondheid van het oog positief beïnvloedt wordt en de kans op netvlies problemen afneemt.

Wat kan Contactalook betekenen?

Voor alle type contactlenzen zijn u en/of uw kind van harte welkom voor een gratis en vrijblijvende proefpassing. Tijdens deze passing wordt er een uitgebreid optometrisch onderzoek gedaan, vervolgens bespreekt de optometrist samen met u de mogelijkheden. Misschien heeft u al eens eerder contactlenzen geprobeerd, maar zonder succes? Of bent u niet helemaal tevreden met uw huidige contactlenzen? Ook dan bent u van harte welkom bij Contactalook!

AFSPRAAK MAKEN
LENZEN NABESTELLEN