Lenzen bij kinderen

Contactlenzen bij kinderen

Kinderen willen op een jonge leeftijd vaak heel actief buiten spelen en sporten. Hierbij is een bril onhandig. Vanaf 8 jaar meten de optometristen bij Contactalook lenzen aan bij kinderen. Het is wel van belang dat uw kind zelf gemotiveerd is om lenzen te dragen.

De voordelen van contactlenzen boven een bril:

  • Vrij bewegen bij sporten en (buiten)spelen.
  • Geen afgevallen brillen, omgebogen pootjes of stukgevallen glazen meer.
  • Geen beslagen of natte brillenglazen meer.
  • Met contactlenzen gaan je ogen vaak minder snel achteruit dan met een bril.

Nachtlenzen bij jonge kinderen? (Zie ook Myopie Management)

Doordat kinderen meer en op jongere leeftijd een tablet, computer of telefoon gebruiken neemt de min-sterkte explosief toe. Hoe hoger de min-sterkte hoe hoger de kans wordt op oogaandoeningen op latere leeftijd, zoals een netvliesloslating. Vandaar is het van belang dat de min-sterkte zo laag mogelijk blijft. Na veel wetenschappelijk onderzoek blijkt dat het dragen van een nachtlens tot 50% van de min-sterkte kan voorkomen. Hoe eerder er wordt gestart met nachtlenzen, hoe meer remming mogelijk is.

Wat kan Contactalook voor u en uw kind betekenen?

Samen met u en uw kind kunnen wij bekijken of contactlenzen geschikt zouden zijn als oplossing voor het zichtprobleem bij uw kind. Wij doen de juiste optometrische testen om te bepalen welke lenzen geschikt zijn en zullen het gebruik, de reiniging en het bewaren van lenzen duidelijk uitleggen aan u en uw kind. Kom eens langs om de mogelijkheden met ons te bespreken.

AFSPRAAK MAKEN
LENZEN NABESTELLEN