Optometrisch onderzoek

Onderzoek

Een bezoek bij Contactalook begint met een optometrisch onderzoek, dit neemt één tot twee uur in beslag. Daarbij beoordelen wij uitgebreid de gezondheid van de ogen en besteden we aandacht aan het meten van de sterkte en de exacte vorm van het hoornvlies. Als alle gegevens zijn verzameld, bespreekt de optometrist met u of en welke contactlenzen voor uw ogen geschikt zijn. Natuurlijk houden we daarbij rekening met uw eigen voorkeur en uw persoonlijke situatie.

Wanneer u voor de eerste keer contactlenzen op heeft, kijkt de optometrist na korte tijd hoe het gaat. Zo kan de reactie van het oog en de sterkte bepaald worden. Vrijwel alle zachte contactlenzen zijn direct uit voorraad leverbaar, zodat u ze meteen kunt meenemen.

Instructie

Voordat u de lenzen mee naar huis krijgt, geeft één van onze assistentes u een uitgebreide instructie. Hier leert u alles over het opzetten en uithalen, het onderhoud, de behandeling en wat er allemaal wel en niet met uw contactlenzen kan.

Gewenningsperiode en nacontrole

Vervolgens wordt er een afspraak voor de nacontrole gemaakt na 1 tot 2 weken. Tijdens de gewenningsperiode controleren we zo een aantal keren of uw ogen de contactlenzen goed verdragen. Blijken de contactlenzen voor u minder comfortabel te zijn dan gedacht, dan doen wij er alles aan om een andere uitvoering of ander type contactlenzen te vinden. Net zo lang tot het optimale resultaat bereikt is.

AFSPRAAK MAKEN
LENZEN NABESTELLEN